Home

Regelmatig vertellen onze klanten ons uitdrukkelijk dat ze tevreden zijn over hun samenwerking met ons. Uiteraard delen we deze reacties graag met u. Neem gerust contact op met deze mensen en vraag hen naar hun ervaring met ons. Op eenvoudig verzoek bezorgen we u graag hun contactgegevens.

Onze klanten aan het woord.

Beste Ineke en Ralf,
Ons project was groot en zeker niet eenvoudig, maar met jullie aparte visie en accurate aanpak brachten jullie het tot een goed einde. Proficiat!
Wij vinden jullie zeer bewuste en verstandige makelaars die op de juiste momenten de correcte initiatieven namen met de juiste afstand tot de betrokken partijen.
Jullie hanteren daarbij de juiste balans tussen rede en inlevingsvermogen.
Jullie zijn geloofwaardig in omgang en vakkennis, waardoor klanten een zorgeloos vertrouwen krijgen.
Jullie vormen een zeer bekwaam en goed functionerend team met een klare en doeltreffende visie.
Jullie hebben een vriendelijke, geduldige, begripvolle, maar ook gedreven enthousiaste, positieve stijl.
Dankbaar mochten wij van die aangename samenwerking de vruchten plukken!
De Familie Brughmans, Antwerpen

Dag Ralf en Ineke,
Wij willen jullie bedanken voor de geweldige service die jullie aan ons hebben aangeboden.
Eerst en vooral voelden wij ons meteen op ons gemak door het eerste gesprek met Ineke. We vonden het belangrijk dat we door jullie op een zeer aangename manier aangesproken werden. Op geen enkel moment werden we onder druk gezet. Nadat het contract werd opgemaakt en getekend, werden we nog altijd in de watten gelegd. Na elke bezichtiging kregen we meteen een update van Ralf en dat stelde ons telkens gerust. De verkoop van ons huis heeft ons op geen enkele manier stress bezorgd en is veel sneller gegaan dan wij ooit hadden durven dromen!
Daarvoor willen wij jullie nog eens extra bedanken!
Met vriendelijke groeten,
Jiri en Liesbeth, Turnhout

Beste Ralf & Ineke,
Allereerst zou ik jullie willen bedanken voor al het goede werk dat jullie hebben verricht aangaande de verkoop van onze woning te Beerse.
Het was een genoegen om met jullie samen te werken, zeer professioneel en mensen die weten waar ze mee bezig zijn én van je woord !
Na het aangename kennismakingsgesprek de allereerste keer was het voor ons al snel duidelijk dat jullie het aangewezen immo kantoor waren om de verkoop van onze woning zonder zorgen in jullie handen te geven. Alles werd vooraf duidelijk besproken, ook gedurende de ganse periode van verkoop hielden jullie ons steeds op hoogte van de laatste stand van zaken, telkens weer even vriendelijk en met een uitgebreide breefing ! Perfect opgevolgd vanaf de eerste kennismaking tot en met de verkoop bij de notaris. We konden steeds op jullie professionaliteit beroep doen met al onze vragen, zelfs nu nog, nu dat de woning verkocht is ! Top !!!
Kortom, zeer zeer tevreden over gans de periode van samenwerking.
Bedankt voor alles !
Met vriendelijke groeten,
Danny Cuyvers, Beerse

Beste Ralf en Ineke,
Reeds een jaar waren wij samen op zoek naar een huis. We hebben in dit jaar wel verschillende huizen gezien maar niets dat ons de volle 100 percent aansprak.
Nadien hadden we een makelaar die niet veel van zich liet weten. Toen kwamen we kijken naar het huis in Turnhout dat jullie te koop stelden. We waren direct verkocht. Het sprak ons ongelooflijk aan. Dankzij jullie professionele aanpak kwamen we al snel tot een mooie overeenkomst met de verkoopster. Ook nadien konden we altijd terecht met onze vragen bij jullie en werd alles vlot en snel behandeld. Bij deze bedanken wij jullie voor de hulp die wij van jullie hebben gekregen.
Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe woning.
Wim en Evelyn, Turnhout

Dag Ralf en Ineke,
Je huis verkopen is een periode van stress en emoties. Dankzij jullie zeer professionele begeleiding is dit alles  vlot  en ook snel verlopen. Als verkoper wil je het maximum eruit halen en als koper het ander uiterste. Jullie slagen er in deze extremen en tegenovergestelde doelen dichter bij elkaar te brengen door jullie oprechtheid en openheid. Ik waardeer jullie moed om te overtuigen en uiten van verschillende meningen en niet enkel te vertellen wat goed in de oren klinkt en ik graag wou horen.
En het resultaat mag er wezen!  Mijn verwachtingen zijn overtroffen en bedankt om mijn huis binnen het half jaar te hebben verkocht.
Sonja, Turnhout

We waren op zoek naar iemand die ons huis, dat al een jaar bij een andere makelaar te koop stond, kon verkopen. Iemand met een heel andere visie en werkmethode dan de standaard makelaar.
Het eerste contact met Ineke verliep heel vlot. Alles werd ons duidelijk uitgelegd en geen vraag was te veel. Ze heeft ons geholpen om op een zo vlot mogelijke manier over te stappen. Want onze vorige makelaar wou ons niet zomaar laten gaan. Dankzij jullie hulp hebben wij dit correct kunnen afhandelen.
Ralf die dan de verkoop op zich heeft genomen kwam ook zeer professioneel over. Een goede aanpak en degelijke uitleg. Want wij wisten dat dit geen gemakkelijke taak voor hem zou zijn. Dat hij veel geduld zou moeten hebben en al zijn capaciteiten zou moeten gebruiken. En hij is er in geslaagd om voor ons een goede koper te vinden. Tot op het einde hebben jullie ons begeleid. Altijd even vriendelijk en nooit iets teveel gevraagd. Jullie werken op jullie eigen manier en dit zal jullie nog veel succes geven. Als er iemand ons om een goede makelaar vraagt zullen we jullie zeker aanbevelen.
Wij willen jullie nogmaals bedanken en wensen jullie nog veel succes.
Bert & Els, Oud-Turnhout

Beste Ineke en Ralf,
We willen jullie heel graag bedanken voor de hulp die jullie ons gegeven hebben tijdens de verkoop van ons appartement. Jullie doorbreken echt het cliché dat rond makelaars hangt en brengen een positieve ervaring rond heel het gebeuren. Geen valse beloftes en een correcte schatting zorgden er voor dat ons appartement als eerste verkocht werd ondanks de concurrentie van de andere appartementen die in de blok te koop stonden. Het eerste gesprek met Ineke gaf ons meteen een goed gevoel. Geen snelle verkooppraat maar wel een degelijke uitleg over hoe alles in zijn werk gaat. Jullie hebben met zorg mooie foto's gemaakt die de realiteit weergeven (en ja, dat was zelfs de commentaar van een potentiële koper). Ralf behandelde zeer professioneel de bezichtigingen. Ook het papierwerk werd netjes afgehandeld. Kortom de vlotte communicatie en samenwerking zorgde er voor dat we altijd op de hoogte waren.
Met vriendelijke groeten,
Frederic en Kim, Turnhout

Dag Ralf en Ineke,
Ik wil jullie hartelijk danken voor de correcte afhandeling van de aankoop van ons nieuw winkelpand in Turnhout, vorig jaar. Meer nog… deze aankoop konden we via jullie op een warme menselijke manier realiseren. Ralf was altijd bereid om vragen te beantwoorden en om de sleutel te bezorgen als we een kijkje wilden gaan nemen in voorbereiding van de vergunningsaanvraag voor de verbouwing. Het contact was hartelijk en tegelijk heel professioneel. Ik ontmoette heel gedreven mensen met een hart voor hun vak. De service was dus prima en wij waren heel tevreden.
Niet te verwonderen dat we voor de verkoop van een ander gebouw zelf ook beroep deden op S-tates. De afspraken worden opnieuw op een aangename manier gemaakt en nagekomen. Nu maar hopen dat er vlug een geïnteresseerde koper komt opdagen…
Alvast hartelijk dank voor de aangename samenwerking!
Kaat De Smet

Beste Ralf en Ineke,
Jullie waren totaal onbekenden voor ons toen we een huis uit jullie portefeuille kochten. De rustige en professionele aanpak van Ralf hielp zeker mee om tot de aankoop over te gaan. Daarna een zeer nette afhandeling van het papierwerk tot bij de notaris toe.
Met deze aankoop hadden we een huis teveel...dus: Ralf, Ineke.
Ineke kwam schatten, lag zeer goed in de buurt van wat wij in gedachte hadden om onze nieuwe woning mee te verbouwen.
En dan, op 4 dagen was ons huis verkocht...aan de vraagprijs! Zeer correcte schatting dus, de juiste mensen aangeschreven om te verkopen, de juiste kanalen benut om onbekenden te overtuigen, kortom: de juiste aanpak.
Daarna: opnieuw correcte rustige manier tot en met de notaris.
Dankjewel Ralf en Ineke, voor jullie werk. En ook nog eens proficiat met de verkoop van het huis van Sven en Alice!
Mvg,
Bob en Patti, Vosselaar

Ralf en Ineke,
Na een zoektocht van reeds enkele maanden waarbij we tal van huizen en de bijhorende makelaars gezien hadden, kwamen we uiteindelijk bij jullie terecht. Niet alleen was het een prachtige, goedgelegen woning voor een eerlijke prijs maar ook de presentatie ervan gaf ons meteen een goed gevoel.
In tegenstelling tot onze ervaringen bij menig stereotype, opdringerige, aalgladde makelaar kregen we hier rustig de tijd om de woning uitgebreid te verkennen en kon Ralf ons perfect antwoorden op al onze vragen. (Na een paar maanden huizenjacht hadden we wel een lijstje met vragen die vaak onbeantwoord bleven.) Het duurde niet lang of de kogel was door de kerk en jullie begeleidden ons door het hele aankoopproces. Met veel geduld hebben jullie meerdere versies van de “aankoop – verkoopbelofte” opgesteld met telkens een gedetailleerde uitleg bij de inhoud ervan. Om na het uiteindelijke onderhandelen, vinden en vastleggen van een gepaste akte datum, dit alles in de prullenbak te gooien om op onze wenken een nieuwe datum te vinden.
We waren ongetwijfeld geen gemakkelijke klanten, maar jullie hebben ons steeds op uitstekende wijze bijgestaan tot aan het einde, en verder.
Na deze aankoop zaten we ook met een appartement op overschot. Na onze eigen ervaringen bij al die andere makelaars, hadden we het idee opgevat dat we dat evengoed zelf zouden moeten kunnen verkopen.
Na enkele advertenties op de gebruikelijke websites stroomden de telefoontjes binnen (voornamelijk van andere makelaars die ons appartement wensten te verkopen) en kregen we toch wel enkele bezoekers per week over de vloer. Toch lukte het ons niet om van iemand een bod uit te lokken of zelfs maar een tweede bezoek vast te leggen. Toen na twee maanden de toestroom van mogelijke kopers begon af te nemen hebben we dan toch besloten om jullie hulp in te roepen.
Na een eerste bezoek van Ineke wisten we meteen waar we stonden, wat de juiste strategie was rekeninghoudende met het gigantische nieuwbouwproject net om de hoek, welke dienstverlening we zouden krijgen en uiteraard wat het ons zou kosten. Uit alles bleek dat jullie je vak perfect verstaan ook al was Geel toen voor jullie nog nieuw terrein.
Daar onze buurman gelijktijdig zijn gelijk(w)aardig appartement te koop stelde bij een “grotere” makelaar konden we zeer goed het verschil zien tussen het “te koop zetten” en het “verkopen” van een appartement. De juiste publiciteit en communicatie met kandidaat-kopers alsook de eerlijke manier van werken en de goede inschatting van mogelijke kopers, viel ons op. Ook werden we steeds correct op de hoogte gehouden van het verloop van de verkoop. Wanneer er een bod werd uitgebracht gaven jullie steeds goed advies hierover zodat we uiteindelijk een prijs gekregen hebben die zelfs een mooi stukje boven de verwachting lag. Dit terwijl onze buurman de prijs van zijn appartement reeds moest laten zakken en nog steeds geen koper had gevonden.
Ook nu was er een goede begeleiding tot en met het tekenen van de akte waardoor alles, zonder enige inspanning van onze kant, zeer vlot is verlopen.
Wanneer we om onze ervaringen gevraagd worden, kunnen we niet anders dan jullie van harte aanbevelen bij andere kandidaat kopers en verkopers.
Hartelijk dank voor het geleverde werk!
PS het gelijk(w)aardig appartement van onze buurman staat 5 maanden na onze verkoop nog steeds te koop...
Sven & Alice, Kasterlee

Hallo Ineke & Ralf,
Het is ondertussen weeral een tijdje geleden dat jullie ons appartement verkocht hebben. Toch willen we jullie langs deze weg nog bedanken. In tegenstelling tot de praatjes die veel makelaars maken, zijn jullie steeds je woord nagebleven en hebben jullie schitterend werk geleverd. We hadden vanaf het begin een goed gevoel bij jullie en ons vertrouwen is op geen enkel moment geschaad. Daarenboven werden we daadwerkelijk bij alles goed betrokken en bij de minste beweging meteen op de hoogte gebracht. Nog veel succes met jullie zaak en als er mensen zijn die ons op dit vlak raad vragen, kunnen we niet anders dan jullie aan te bevelen.
Vele groetjes,
Dave & Eveline, Oud-Turnhout

Beste Ineke & Ralf,
Vertrouwen is een belangrijk gegeven als het gaat om een ingrijpende gebeurtenis als de verkoop van een huis. Veel tijd om dit vertrouwen op te bouwen is er natuurlijk niet en daarom ben ik afgegaan op mijn gevoel. Na het eerste gesprek met Ineke wist ik dat het goed zat en deze klik werd gaandeweg het traject alleen maar duidelijker gedurende de onderhoudende contacten met Ralf. Vanuit mijn verkoopervaring weet ik dat zaken pas gerealiseerd worden als het vanaf de start goed voelt.
Ik kijk terug op een aangename samenwerking met deze twee mensen, die niet de materie maar de mens centraal weten te stellen. S-Tates is een flexibele intermenselijke organisatie en daardoor in korte tijd in staat gebleken om mijn woning te verkopen.
Bedankt hiervoor en ik wens jullie een gezonde groei toe met behoud van de S-Tates – persoonlijkheid.
Leo Verreijen, Vosselaar

Beste Ineke & Ralf,
In deze moeilijke economische tijden zijn jullie er toch in geslaagd om de “grondig te renoveren” woning van mijn moeder binnen de 4 maanden te verkopen aan een mooi bedrag. Alles werd vlot & professioneel opgevolgd en afgehandeld. Dank je wel.
Jullie zijn twee gedreven mensen die samen een goed team vormen met de nodige kennis én menselijkheid.
Ik wens jullie nog veel succes naar de toekomst toe !!
Cooreman P., Beerse

Beste,
We zouden jullie willen bedanken voor de goede opvolging bij de aankoop van ons huis. We waren tevreden over de duidelijke uitleg wanneer we vragen hadden en de overzichtelijke informatiemap. De nodige kennis van zaken en persoonlijke aanpak maken dat jullie top makelaars zijn. We zullen jullie aanbevelen indien er een verkoop volgt bij kennissen.
Met vriendelijke groeten
Pieter-Jan en Heleen, Beerse

Aanvankelijk wilden wij de verkoop van ons huis zelf in handen nemen.  Tegelijkertijd zagen we daar toch wel tegen op, gezien ons totale gebrek aan ervaring met kopen/verkopen van vastgoed. We hebben dan een paar makelaars gecontacteerd, en van bij het eerste contact met S-tates hadden we een goed gevoel bij de heldere uitleg zonder overbodige franjes. Dit was precies wat wij zochten. Ons gevoel heeft ons niet bedrogen. Doorheen het hele proces hebben Ineke en Ralf professioneel en doelgericht gewerkt, met respect voor alle betrokken partijen. De woning is op vrij korte termijn verkocht aan een mooi bedrag. We zijn ervan overtuigd dat de netto opbrengst (na aftrek van de makelaarscommissie) hoger is dan wat we zelf hadden kunnen realiseren, waarvoor dank.
Fam. Poels, Beerse

Ralf en Ineke,
Na een aantal negatieve ervaringen met makelaars liet ik me toch overhalen om met jullie samen te werken. Na het eerste gesprek dacht ik nog "ja, ja die verhaaltjes heb ik nog gehoord". Maar bij deze geef ik toe dat ik het mis had.  Alles wat jullie zeiden gebeurde ook. Jullie namen de tijd en zorgden ervoor dat deze moeilijke stap niet nog moeilijker werd gemaakt. Jullie werkten zeer profesioneel maar toch op een erg menselijke manier en binnen de kortste keren verkochten jullie het huis. Zelfs na de verkoop kon ik nog met al mijn vragen bij jullie terecht en namen jullie er de tijd voor om mij te helpen.
Bedankt voor alles en hopelijk tot ziens.
Kristien, Ravels

Hoi Ralf en Ineke,
In mijn zoektocht naar een appartement heb ik Ralf op een zeker moment ontmoet. Tegelijkertijd stond ons huis te koop en dat dacht ik zelf te kunnen doen zonder makelaar.
Dat bleek niet zo simpel te zijn en toen was de keuze snel gemaakt. Ineke kwam langs voor een eerste gesprek maar eigenlijk lag de keuze voor jullie al vast.
Super gemotiveerd en professioneel hebben jullie ons huis verkocht.
Wij zullen jullie zeker aan iedereen aanbevelen.
Groeten,
Kurt, Ravels

Beste Ineke en Ralf,
Wij willen jullie van harte bedanken voor de goede begeleiding bij de verkoop van ons huis. Van bij het eerste gesprek was het voor ons duidelijk dat ons huis bij jullie in goede handen was. 'Gewoon' duidelijke afspraken, geen poespas of prietpraat, maar toch respectvol voor onze wensen en de emotioniele kant van het verhaal. We wensen jullie nog veel succes en zullen S-tates zeker bij anderen aanbevelen.
Groetjes
Leo en May, Rijkevorsel

Het verkopen van je eigendom is een belangrijke stap in je leven. Aangezien ik nooit eerder zo’n beslissing genomen had, is de keuze van de makelaar niet gemakkelijk. Ik was de naam S-tates al een keer tegengekomen in een plaatselijk krantje en de slogan ‘Wij verkopen elk huis” was me bijgebleven. Ik bezocht hun website een paar keer, las de extra informatie over hen en maakte een afspraak. Vanaf de eerste kennismaking met Ineke aan de telefoon voelde ik al dat ik op het goede spoor zat. Kort daarna kwam zij langs voor een gesprek en m’n intuïtie was juist : een professionele en gedreven dame, maar tegelijktijd ook zeer sympathiek en aangenaam om mee te babbelen, kortom, iemand die meteen weet en aanvoelt waarover het gaat. Zij deed de schatting van m’n studio en gaf de nodige uitleg over hoe S-tates te werk gaat. Ookal gaf ze me de raad om nog een andere makelaar te contacteren om te vergelijken, mijn besluit stond vast: ik zou met S-tates in zee gaan! Geen seconde spijt heb ik daarvan gehad. Na ondertekening van het contract op hun bureel, maakte ik kennis met Ralf. Net als toen met Ineke had ik weer meteen een goed gevoel hierbij. Ralf is eveneens een zeer sympathiek persoon met kennis van zaken, die zeer goed kan onderhandelen. Ralf zou zorgen voor het nemen van de foto’s (van uitstekende kwaliteit trouwens !). Hij was aanwezig bij de wettelijke keuringen (EPC en elektriciteit). Hij ontving de kandidaat-kopers en deed de bezichtigingen. Ik werd steeds up-to-date gehouden over de stand van zaken. Alles werd door S-tates geregeld. Ik moest me nergens zorgen over maken... Vrij snel volgden er een aantal kandidaten en na amper 3 (!) weken volgde de verkoop. Na 2 maanden werd de akte verleden bij de notaris. Alles is zonder problemen verlopen en ik ben zeer gelukkig met de keuze van S-tates. Ik zal hen zeker aanbevelen bij familie en vrienden, want dit was ongetwijfeld één van de betere keuzes in m’n leven! Ineke en Ralf, nogmaals bedankt voor de snelle verkoop én de uitstekende service. Ik wens jullie nog heel veel succes!
Groetjes,
Vera Van de Cruys, Vosselaar

Beste Ineke en Ralf,
Met deze email willen we jullie nogmaals bedanken voor de super goede service tijdens de aankoop van onze nieuwe woning, en de verkoop van het appartement.
Jullie waren altijd bereikbaar, hadden tijd voor ons en hebben goed en professioneel onderhandeld.
Wij zullen jullie zeker aanraden aan iedereen die wenst te kopen of verkopen!
Groetjes
Didi en Bart, Oud-Turnhout

Ineke en Ralf,
Toen we eind vorig jaar een appartement kochten gebeurde dit via S-tates.
Hoewel we aanvankelijk wat wantrouwig stonden tegenover makelaars; verliep alles correct en in de beste verstandhouding.
Vandaar dat we geen moment geaarzeld hebben om S-tates opnieuw in te schakelen i.v.m. de verhuur van het gekochte appartement.
We zijn ervan overtuigd dat ook ditmaal alles professioneel en vlot zal verlopen.
Neel en MT, Weelde

Beste Ralf en Ineke,
Toen we op huizenjacht waren, hebben we ons appartement door verschillende makelaars laten schatten. Maar na het kennismakingsgesprek met Ineke wisten we dat we voor een verkoop met S-tates moesten kiezen. Jullie ijverig enthousiasme en overtuigende inzet gaf ons als jong koppel meteen een goed gevoel voor deze belangrijke stap in ons leven. Omdat we ondertussen een nieuwe woning gekocht hadden, moest alles in een stroomversnelling gaan. Met een portie goed geluk en natuurlijk jullie inspanningen was onze woning na slechts een éénmalige bezichtiging al verkocht! We vonden het super dat jullie alles tot in de puntjes geregeld hadden en dat jullie ons altijd goed op de hoogte hielden van de stand van zaken. We zijn jullie dan ook heel dankbaar voor de vlotte verkoop! We zouden jullie aan iedereen aanbevelen (en zorgen uiteraard voor de goede mond-tot-mondreclame) en wie weet... als we ooit nog eens verhuizen, zullen we zeker terug beroep doen op jullie diensten! Keep up the good work! En nog heel veel succes met de zaak! Heel veel liefs en groetjes
Cindy & Greg, Rijkevorsel

Daar waar vele “conculega” makelaars (want die hebben ons zeker ook bezocht) ons vaak een zeer oppervlakkige uitleg gaven, daar was die van Ineke bij haar eerste bezoek een echte verademing. Een tweede bezoek werd met evenveel zorg afgehandeld, zodat onze keuze voor S-tates geklonken was.
Het volgende bezoek, bij het nemen van de foto’s, kwam Ralf langs. Ook hier voelden we meteen de professionele aanpak van S-tates, dit alles onder een zeer goede verstandhouding. Deze goede samenwerking zette zich verder gedurende de hele verkoop van ons huis. We moesten ons echt geen zorgen maken, alles werd in vertrouwen geregeld door hen.
Kortom, 2 gedreven mensen die een hart hebben voor zowel koper als verkoper. Geen enkel moment hebben we ons slecht gevoeld bij S-tates. Mochten we ooit nog eens een verkoop plannen, dan zal S-tates onze eerste en enige keuze zijn.
Embrechts S., Vosselaar

Beste Ineke en Ralf,
Via deze weg zouden wij jullie willen bedanken voor de snelle verkoop van ons appartement en natuurlijk ook de aankoop van ons nieuwe huis. Als koper en verkoper via jullie kantoor konden we ontdekken hoe jullie passioneel met jullie vak bezig zijn en dit alles zeer professioneel aanpakken. Voor ons was het heel belangrijk om het appartement snel te verkopen. Er werd snel werk gemaakt voor de nodige reclame en advertenties. Binnen de week na het te koop stellen was het reeds verkocht aan zo goed als de vraagprijs. Proficiat hiervoor. Wij maken in ieder geval reclame voor S-tates ... een echte aanrader!
Bram en Katrien Van den Heuvel, Turnhout

Makelaars: beroep waar veel mensen tegen op zien om met hun in zee te gaan en zaken te doen met name drempelvrees.
Wel dat moet ge bij S-Tates zeker niet hebben want Ineke en Ralf zijn ook maar gewone mensen waar wel degelijk mee te praten valt.
Alvorens we met hen contact opnamen ivm de verkoop van het huis van ons moeder in Vosselaar hadden we ook een andere makelaar geraadpleegd en toch hebben we voor hun gekozen.
Met hen hebben we onderhandeld over allerlei zaken die verband hielden met de verkoop en dat in volle vakantieperiode.
Dat was zelfs voor hun geen obstakel want iedere week werden we via mail op de hoogte gehouden en voor diegenen die niet bereikbaar waren wegens verlof in ’t buitenland … dat was zelfs ook geen probleem want ook daar was er een oplossing voor.
Kortom ze hebben beiden ervoor gezorgd dat alles correct is verlopen zowel naar ons toe als naar de koper.
Ik kan dan ook niet anders dan te zeggen dat je gerust op hun beroepsernst kunt rekenen.
Ge zult zeker niet voor voldongen feiten geplaatst worden.
Fam. Dufraing, Vosselaar

Ineke en Ralf,
Graag wil ik jullie in naam van gans de familie bedanken voor jullie zeer professionele aanpak. Ineke stond ons telkens zeer vriendelijk en met enthousiasme te woord en heeft ons zeer goed begeleid. De communicatie met Ralf verliep ook zeer vlot en hij hield ons zeer goed op de hoogte van alles wat er gebeurde. Aan beide een dikke proficiat met het snelle resultaat. We staan in bewondering dat jullie op 10 dagen tijd onze 2 woningen verkochten aan de verwachte prijs. Het was zeer prettig met jullie samen te werken. We zullen niet aarzelen als we jullie in de toekomst nog nodig hebben.
Mvg
Rita De Beuckeleer, Zandhoven

Nadat onze eigendom meer dan elf maanden te koop had gestaan bij een gerenommeerd immobiliënkantoor, werd de verkoop aan u toevertrouwd. Na minder dan twee maanden bent u er in geslaagd ons huis te verkopen aan de door ons voorop gestelde prijs. Bij deze wensen wij u beiden te bedanken voor de wijze waarop u ons hierbij hebt begeleid.
Vriendelijk,
Lizette en Frans B., Vosselaar

Nadat we onze eigendom een half jaar te koop hadden staan bij een ander immobiliën kantoor leerden we jullie kennen. We hadden direct goed contact en er was veel communicatie. We danken jullie voor jullie vriendelijkheid en professionaliteit. We hadden nogal vlug resultaat en verstaan het niet goed waarom ons eerste immobiliën kantoor geen reactie kreeg zoals jullie. We gaan jullie zeker aanraden aan mensen die iets willen verkopen of kopen. In ieder geval bedankt Ralf en Ineke.
Vriendelijke groeten,
Fam. Roevens, Beerse

Hierbij een teken van waardering voor de prettige en terzake kundige begeleiding bij de aankoop van onze woning. We zijn zeer te spreken over de goede en open communicatie die er bij die gelegenheid tussen ons plaats vond, waardoor we snel tot resultaat konden komen. Nogmaals hartelijk dank voor de goede service.
Met vriendelijke groet,
Jaap en Dineke Huizinga, Vosselaar

Nu de akte van verkoop van mijn huis getekend is voor notaris wil ik U en de medewerkers van het kantoor heel vriendelijk bedanken voor de goede en prettige samenwerking. Nadat het huis verschillende maanden bij een ander immo kantoor te koop stond ben ik bij U aanbeland en deze omschakeling is vlekkeloos verlopen omdat U de administratie hiervoor volledig op U genomen hebt. Gedurende de 9 maanden dat U zich ingezet hebt voor de verkoop werd ik regelmatig op de hoogte gehouden van alle ondernomen stappen en bezoeken van eventuele kopers. Het huis stond op vele websites afgebeeld met goede foto’s en al de technische uitleg over de bouw. Ik apprecieerde vooral uw zeer stipte afspraken en al de informatie die ik gedurende al die maanden ontving. Ik ben dus een zeer tevreden klant en zal U zeker bij vrienden aanbevelen als zij overwegen hun huis te verkopen.
Met vriendelijke groeten
Mevr. Van den B., Vosselaar

Omdat we beide nog redelijk jong zijn en weinig tot geen ervaring hadden met makelaars, wisten we niet goed wat we moesten verwachten. Dit omdat je al vaker hoort zeggen; 'het is hen alleen om het geld te doen'. Daarom hielden we in het begin ook een afwachtende houding aan.  
Nadat het Ralf en Ineke gelukt was om ons appartement te verhuren, kregen we er al een beter gevoel bij. Dit omdat ze ons zeer goed begeleid hadden gedurende de verhuurprocedure en omdat ze ons ook altijd zeer goed op de hoogte hielden van de stand van zaken. We wisten dus ook altijd duidelijk wat we precies moesten doen.  
Wanneer we hen de tweede keer contacteerden voor de verkoop van ons appartement, kregen we opnieuw een zeer goede uitleg en werden we goed begeleid doorheen het papierwerk en de verkoop van ons appartement. Ondanks hun eigen veranderingen (verhuizen van ander immokantoor naar hun eigen kantoor: S-tates) hielden ze zich nog volop bezig met het zoeken naar potentiële kopers. Hun inzet was er dus zeker voor de volle 200%. Na al hun moeite hebben ze ook kopers gevonden, waardoor ze nog maar eens bewezen hebben dat ze het zeker fantastisch gaan doen in hun eigen zaak.
Wat we als laatste zeker nog willen zeggen is dat hun omgang zeer persoonlijk is waardoor je de kans krijgt om je eigen mening, je eigen verwachtingen en eisen te geven. Hier wordt zeker naar geluisterd waarna zij enkel nog tips geven die zeker nog handig kunnen zijn in de verdere procedure.
Kortom: we zijn heel tevreden over hun aanpak en inzet. Ze weten waar ze mee bezig zijn.
Met vriendelijke groeten,
Anke en Zoë Van Laarhoven, Turnhout

Mag ik jullie langs deze weg feliciteren en oprecht danken voor de professionele wijze waarop u de verkoop van mijn (onze) woning hebt "aangepakt" en begeleid. Indien het u van nut kan zijn mag u mij als referentie vernoemen bij eventueel nieuwe cont(r)acten.
Vriendelijke groeten,
Clement P., Zoersel

Vandaag hebben wij een datum als voorstel gekregen voor het verlijden van de akte. Wij spreken dit verder af met de notarissen en kopers. Dit wordt dan het sluitstuk bij de verkoop van onze woning in Zoersel. Met deze willen wij jullie bedanken voor de professionele (en gewaardeerde) inspanningen die jullie gedaan hebben. Het was prettig samenwerken en het gaf een aangenaam en vertrouwelijk gevoel door jullie manier van aanpakken. Mocht er in de toekomst (wij of onze dochter) zich nog een immo-gelegenheid voordoen dan zullen wij jullie zeker contacteren. Bedankt nogmaals en als jullie in de buurt van Wenduine komen geef je maar een seintje.
Vriendelijke groeten,
Denis en Hilde Van Raemdonck-Portier, Zoersel

Beste Ralf,
Voor de aankoop van onze nieuwe woning in het Geleg heb jij bemiddeld. We vonden dat je zeer correct te werk ging. Jouw taak was de belangen van de verkoper te behartigen. Maar dat nam niet weg dat je voor ons als toekomstige kopers het nodige vertrouwen won. Al onze vragen heb je beantwoord en met de nodige rust en discretie de woning laten bezichtigen. Dat gaf ons het nodige vertrouwen om de verkoop van onze huidige woning door jou te laten behartigen. In deze periode was je nog werkzaam voor een ander immokantoor. Onze woning is druk bezocht geweest. Dat heb je steeds zeer professioneel aangepakt en je was steeds stipt op tijd voor de bezichtiging. Ook kregen we telkens de nodige feedback. Je hebt ons gevraagd of je ons contract mee mocht overnemen toen je met S-tates begon. Daar zijn we dan ook op ingegaan. Gisteren avond zijn de papieren getekend voor de verkoop van onze woning. De woning werd verkocht aan het bedrag dat Ineke geschat heeft. We willen jullie bedanken voor de goede zorgen en wensen jou en Ineke succes met je nieuwe zaak.
Met vriendelijke groeten
Annie en Yves M., Zoersel

Ineke en Ralf,
Wij willen jullie erg bedanken voor de uitstekende en vriendelijke service die jullie ons verleenden bij de verkoop van onze woning te Pater Domstraat 29 te Broechem.
De volledige uitleg die Ineke ons gaf vooraleer we beslisten om samen met jullie onze woning te verkopen maakte een hele hoop duidelijk hoe het hele verkoopproces in zijn werk zou gaan.
Het feit dat Ralf speciaal instaat voor de bezichtigingen en de verkoop vinden we bijzonder professioneel. Ralf hield ons gedurende de verkoopperiode zeer goed op de hoogte en betrokken bij alles wat er gebeurde.
De belofte om ons op de hoogte te houden van alles wat er gebeurde en dat jullie werkelijk onderhandelen voor de hoogste verkoopprijs voor onze woning is door jullie zeker en vast nagekomen. Het was voor ons zeer fijn om met jullie samen te werken.
Hartelijk dank voor de snelle verkoop van onze woning.
Met beleefde groeten,
Koen Clerckx, Broechem

Beste Ralf en Ineke,
Bij deze zou ik jullie willen bedanken voor het realizeren van een verkoop betreft casco woning in Vosselaar (Keuveleinde). De druk lag hoog, meerbepaald ivm een scheiding, om de casco woning zo snel mogelijk te verkopen. Niettegenstaande dit zijn jullie er in geslaagd om onze woning snel te verkopen aan een aanvaardbare prijs. Ook jullie service ivm op de hoogte houden, afhandelen dossier, opvolging,.... zijn zeker een meerwaarde tov andere makelaars! Dank voor jullie inspanningen en succes met het verder uitbouwen van S-tates!!
Met vriendelijke groeten,
Gunther Heuvelmans, Vosselaar

Hoi beste Ineke en Ralf,
Vermits wijzelf (mijn zus en ik) het niet over ons hart kregen om het huis van onze overleden vader te verkopen, werden wijzelf gecontacteerd door S-tates, die via kennissen te weten gekomen waren van de verkoop, om dit huis voor ons te verkopen.
Na een eerste persoonlijk contact met Ineke waren wij helemaal overtuigd dat zij dit voor ons in orde zouden brengen. En inderdaad, binnen de kortste keren waren er enkele kandidaat-kopers. Steeds werden we op de hoogte gebracht dat er geinteresseerden waren zodat wij hetzelf ook mee op de voet konden volgen.
Voor het S-tates team was geen enkele moeite te veel om onze vragen als die er nog waren te beantwoorden en kwestie papierwerk werden we ook steeds op de hoogte gebracht van wat we moesten doen.
Bij deze willen we dan nogmaals S-tates bedanken voor de gezellige, vlotte en familiale samenwerking en wensen wij hun nog veel succes.
Sabine en Diane, Oud-Turnhout
Gratis schatting
U wil uw woning verkopen?
U wil weten hoeveel uw eigendom waard is?
U wil graag enkele nuttige tips en advies bij de verkoop van uw eigendom?
Of u wil zonder verplichtingen uitgebreid kennis met ons maken?

Wij geven u graag een concreet antwoord op al uw mogelijke vastgoedvragen. Wij helpen u de juiste beslissingen te nemen om uw eigendom zo snel mogelijk aan maximale waarde te verkopen.

Aarzel dus niet en contacteer ons voor een volledig vrijblijvend gesprek en een gratis waardebepaling.

Niets gevonden? Ons nieuwste aanbod gratis in uw mailbox
Bent u op zoek naar een mooie woning, een knap appartement, een interessante bouwgrond of een goed gelegen bedrijfsvastgoed? En wenst u in de toekomst kosteloos en vrijblijvend op de hoogte gehouden te worden van ons nieuwste aanbod ? Schrijf u dan hiernaast in. U kunt zich op ieder moment uitschrijven. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden ter beschikking gesteld.

Wij zoeken
Voor diverse klanten zijn wij op zoek naar specifiek onroerend goed. Sommige onder hen weten zeer precies wat hun wensen zijn. Het gezochte variëert van een garagebox tot volledige vastgoedportefeuilles.
Contacteer ons indien u speciale (woon)wensen heeft. Wij maken op deze pagina graag uw uitdrukkelijke wensen kenbaar.
Meest recente woonwensen:
 • Architect zoekt woning met veel natuurlijke lichtinval, klein gezellig stadstuintje en minimum 3 slaapkamers (liefst 4) binnen de ring van Turnhout. Kleine opfrissingswerken zijn geen probleem.
 • Jong gezin uit Bornem met 2 kinderen zoekt bel-étage woning met ruim terras in de regio Turnhout. Zijn bereid om, indien nodig, zelf de handen uit de mouwen te steken voor verfraaiingswerken of kleine verbouwingen.
 • Gezin met 2 tieners is op zoek naar een vrijstaande woning gelegen tussen Turnhout en Zoersel. Minimum 3 slaapkamers, terras en tuin. Liefst met kelder en/of zolder. Nieuw of op te frissen.
 • Koppel zoekt 2 slaapkamerappartement met terras te koop in de regio Malle-Turnhout.
 • Gezin zoekt bouwgrond in regio Beerse tussen 500m2 en 1000m2. Graag rustig gelegen.
 • Jong koppel is op zoek naar een half open bebouwing met terras, kleine tuin en garage. Omgeving Vosselaar tot Zoersel. Liefst in kindvriendelijke buurt.
Daarnaast zijn wij voor een aantal van onze professionele klanten steeds op zoek naar interessante (project)gronden.
Deze vastgoedprofessionals werken passioneel professioneel samen om hun gewaardeerde klanten keer op keer de best mogelijke service te garanderen.

Ralf Lauwers
0497 30 21 51
ralf@s-tates.be
Betrouwbaar, toegankelijk en professioneel.
Ralf neemt graag de tijd om naar zijn klanten en hun woonwensen te luisteren. Zijn technische achtergrond, zijn passie voor vastgoed en zijn persoonlijke aanpak maken het aankoopproces aangenaam.

Ralf behaalde een diploma Industriëel Ingenieur. Als projectleider voor een aantal gerenomeerde multinationals ontwikkelde hij uitstekende onderhandelings- en verkoopstechnieken.

Daarnaast garanderen zijn goede administratieve en computertechnische vaardigheden een secure opvolging met een open, professionele en persoonlijke aanpak om iedere opdracht succesvol te volbrengen.

Het gaat bij Ralf niet louter om de verkoop van een eigendom. Hij brengt de juiste koper en verkoper bij elkaar en doet er altijd alles aan om zowel kopers als verkopers bij iedere vastgoedtransactie een positieve ervaring te bezorgen.

Ralf is zeer gedreven, werkt resultaatgericht en grondig. Zijn kennis, ervaring en onderhandelingsvaardigheden komen steeds alle partijen ten goede.

Ralf is een echte verkoopsstrateeg en een voortreffelijke onderhandelaar. Hij is ambitieus en werkt doelgericht. De combinatie van passie en toewijding voor zijn vak leveren hem uitstekende resultaten. Het is niet de eerste keer dat Ralf resultaten levert die ver boven de verwachtingen liggen van de meest optimistische verkoper.

Ineke Van Hullebusch
Erkend Vastgoedmakelaar
BIV 504.771
0498 03 99 39
ineke@s-tates.be
Correct, gedreven en gemakkelijk aanspreekbaar.
Voor Ineke is het een grote eer dat haar klanten haar de verkoop van hun vaak belangrijkste en meest waardevolle bezit toevertrouwen. Ze begrijpt maar al te goed de rol die ze speelt. Ze weet dat het kopen en verkopen van vastgoed stressvolle aangelegenheden kunnen zijn. Ineke doet er alles aan om haar klanten tijdens het verkoopproces een gerust gevoel te geven.

Met haar sterke achtergrond als Licentiaat Handelswetenschappen, een bijkomende opleiding aan de prestigieuze Real Estate University, Nevada, USA en constante bijscholingen heeft Ineke heel wat relevante vastgoedkennis in huis.

Haar passie voor vastgoed staat voor een constant nastreven van superieure dienstverlening. Ze werkt gefocused, pro-actief en professioneel. Ze is goed georganiseerd en een goede communicator.

Ze streeft naar het verlenen van een service die ze verwacht te krijgen wanneer ze zelf een eigendom zou kopen of verkopen. In de praktijk betekent dit dat Ineke's klanten kunnen rekenen op open en eerlijk professioneel advies en een accurate waardebepaling. Ze werkt gedreven om iedere eigendom zo ef?ciënt mogelijk en met oog voor detail te promoten. De juiste verkoopsstrategie garandeert immers altijd een succesvol resultaat.

Geprezen door haar klanten voor haar communicatievaardigheden, haar enthousiasme en haar rechttoe rechtaan eerlijk en oprecht advies, zorgt Ineke ervoor dat een vaak overweldigend verkoopproces een stressvrije ervaring wordt.
Hoe werkt een gratis waardebepaling?
Indien u overweegt om uw eigendom te verkopen dan kan u steeds vrijblijvend ons advies vragen. Op eenvoudig verzoek komen wij bij u ter plaatse voor een eerste kennismaking. We berekenen samen met u de waarde van uw eigendom en we geven u een aantal tips en advies nuttig bij de verkoop ervan. Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen. We geven u een overzicht van onze manier van werken zodat het voor u duidelijk wordt hoe we u kunnen helpen om uw eigendom onder de beste voorwaarden te verkopen.
Welke documenten heb ik allemaal nodig bij de verkoop van mijn eigendom?
Om een degelijk verkoopdossier op te stellen, zijn er heel wat documenten en informatie nodig: aankoopakte, basisakte (appartement), reglement van inwendige orde (appartement), overzicht gemeenschappelijke maandelijkse kosten (appartement), verslag laatste algemene vergadering (appartement), postinterventiedossier, informatie betreffende bouwvergunningen, verkavelingsvergunning, voorkooprecht, kadastrale legger, bodemattest, keuring stookolietank, keuring elektriciteit, energieprestatiecerti?caat, grondplannen, gegevens over bouwjaar en uitgevoerde renovatiewerken, huurkontrakten, ... Voor het opvragen van alle noodzakelijk documenten speci?ek voor uw eigendom kan u rekenen op onze professionele begeleiding.
Kan ik een optie krijgen op een eigendom dat me interesseert?
Wij willen iedere kandidaat-koper dezelfde kans geven om een eigendom te verwerven. Daarom worden er geen opties toegekend. Indien u nog een aantal vragen hebt of wanneer u bijvoorbeeld nog niet zeker bent over het ?nanciële luik van uw geplande aankoop, kan u met ons bespreken hoe u de aankoop toch kunt realiseren. Het is in uw belang om ons goed op de hoogte houden om een eventuele teleurstelling te voorkomen. Een eigendom kan immers slechts aan één koper verkocht worden!
Hoe kan ik een bod doen op een eigendom?
Het beste overlegt u kort met ons of uw bod realistisch is. U dient uw bod steeds schriftelijk te doen (per email, fax, …). We zullen uw schriftelijk bod zo snel als mogelijk en integraal aan onze opdrachtgever overmaken en toelichten. Zodra we het standpunt van de verkoper kennen vertellen we u onmiddellijk of uw bod al dan niet werd aanvaard. Uw uitgebracht bod wordt vertrouwelijk behandeld en wordt niet gebruikt om andere kandidaten te laten opbieden. Uiteraard kan een uitgebracht bod nooit als optie of als verkoopovereenkomst beschouwd worden.
Hoeveel bedragen de aankoopkosten bij de aankoop van een pand?
Eerst en vooral moet u weten of het eigendom onder het registratiestelsel of onder het BTW-stelsel aangeboden wordt.
 1. Registratiestelsel: Op de overeengekomen verkoopprijs betaalt u 10% registratierechten, forfaitaire notariskosten en aktekosten. Misschien kan u van het 'abattement', 'meeneembaarheid', 'gedeeltelijke teruggave van registratiekosten' of zelfs van het zogenaamde 'klein beschrijf' genieten. Meer uitleg hieromtrent vindt u onderaan deze lijst.
 2. BTW-stelsel: Bij nieuwbouw of woningen minder dan 2 jaar in gebruik kan de verkoper beslissen onder het BTW-stelsel te verkopen. De verkoopprijs wordt dan opgesplitst in een 'grondaandeel' en een ?constructieaandeel'. Op het grondaandeel betaalt u registratierechten en op het constructieaandeel betaalt u 21% BTW.
We raden u steeds aan om een beroep te doen op uw notaris om correct te weten voor welke maatregelen u precies in aanmerking komt.
Hoe leg ik een aankoop/verkoop vast?
Indien er een prijsakkoord werd bekomen tussen de koper en de verkoper zullen we u uitnodigen tot ondertekening van de verkoopovereenkomst. Voor het opstellen van dit document hebben we volgende zaken van de koper(s) nodig:
 • Naam en adres van de koper(s), indien u koopt met een vennootschap; ondernemingsnummer en gemachtigde persoon (zaakvoerder, gedelegeerd bestuurder).
 • Rijksregisternummer, geboortedatum en -plaats van de koper(s). Zorg ervoor dat u steeds uw identiteitskaart bij u hebt.
 • Wie u als uw notaris aanstelt.
 • Hoe u het eventuele voorschot zal overmaken: bewijs van overschrijving of gecerti?ceerde bankcheque.
Hoe de?nitief is een verkoopovereenkomst?
Soms wordt de term 'voorlopige verkoopovereenkomst' gebruikt wat misleidend is, gezien die de indruk wekt dat zowel koper als verkoper nog van de aankoop/verkoop zouden kunnen afzien. Niets is minder waar: een verkoop komt tot stand zodra er tussen koper en verkoper een akkoord is over de prijs en over het verkochte eigendom. Dergelijke overeenkomst is de?nitief en ook de notaris die later de authentieke akte zal verlijden, is gebonden door de bepalingen die er in zijn opgenomen. Het is dus van het allergrootste belang dat in de verkoopovereenkomst zo volledig en duidelijk mogelijk alle afspraken tussen koper en verkoper genoteerd worden zodat er geen ruimte overblijft voor discussies achteraf. Het opstellen van een dergelijke overeenkomst is niet zo eenvoudig. Uiteraard begeleiden we u hierbij in samenspraak met uw notaris.
Ben ik verplicht een voorschot te betalen en hoeveel?
Een voorschot van 10% op de verkoopprijs is gebruikelijk. Het bestendigt de aangegane verkoopovereenkomst met de verkoper. Dit voorschot wordt geconsigneerd op de derdenrekening van de notaris waardoor het pas wordt vrijgegeven bij de notariële akte of in onderling overleg tussen koper en verkoper en na grondig onderzoek door de notaris (Rust er een hypotheek op het eigendom? Zijn er achterstallige belastingen verschuldigd? Is er een voorkooprecht? ...)
Welke notaris kiezen?
Zowel koper als verkoper zijn vrij om een eigen notaris te kiezen. Wanneer iedere partij een eigen notaris kiest, kost dat niets meer! Een lijst van alle notarissen vindt u op www.notaris.be.
Wat na de ondertekening van de verkoopovereenkomst?
Na ondertekening van de verkoopovereenkomst bezorgen we zowel de notaris van de koper als van de verkoper een kopie van de getekende overeenkomst. Beide notarissen zullen na hun opzoekwerk en na opmaak van de notariële akte alle partijen uitnodigen tot ondertekening van de notariële akte. De ondertekening vindt meestal plaats bij de notaris van de koper (men noemt dit de 'instrumenterende' notaris).
Hoeveel tijd verloopt er tussen de verkoop en de notariële akte?
Het verlijden van de notariële akte moet geschieden uiterlijk binnen de 4 maanden na de ondertekening van de onderhandse verkoopovereenkomst.
Wanneer worden de sleutels overhandigd?
Sleutels worden overhandigd bij het verlijden van de notariële akte. De eigendomsoverdracht wordt immers uitgesteld tot aan de volledige betaling van de koopprijs bij de notariële akte. In onderling overleg kan hiervan afgeweken worden. De verkoper zal zich in dat geval uiteraard voor mogelijke schade willen indekken. Meestal vraagt men een groter voorschot, een sleutelverklaring en zeker een (brand)verzekering.
Hoelang kan ik in mijn woning blijven wonen nadat deze verkocht is?
Gangbaar is dat de woonst bij notariële akte ter beschikking van de koper wordt gesteld. Er kan uiteraard steeds in onderling overleg een andere regeling bekomen worden. Wil u als verkoper toch langer blijven wonen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. U kan bijvoorbeeld, mits het betalen van een woonvergoeding, toch nog enkele maanden langer in de woonst blijven, ook na het verlijden van de notariële akte. Denk er op dat moment aan om uw verzekeringsmakelaar te waarschuwen voor het aanpassen van uw brandverzekering.
Wat als het eigendom verhuurd is?
Bij aankoop van een verhuurd goed neemt u de geldende rechten en plichten over. Indien u het pand zelf wil betrekken kan u de bestaande huurders pas opzeggen na het verlijden der notariële akte en mits naleving van de voorwaarden van het huurcontract en de vigerende wetgeving.
Energieprestatiecerti?caat (EPC).
Woningen en appartementen die te koop of te huur worden aangeboden, dienen bij wet te beschikken over een energieprestatiecerti?caat. Het energieprestatiecerti?caat bevat informatie over de energieprestatie van het gebouw. Een goede energieprestatie leidt tot een laag energieverbruik en dus tot een lage energiefactuur. Daarnaast informeert het energieprestatiecerti?caat over de energiebesparende investeringen die op korte termijn terugverdienbaar zijn. Aan de hand van het certi?caat kunnen kopers en huurders de energetische kwaliteit van de gebouwen op de markt met elkaar vergelijken. De Europese richtlijn schrijft voor dat de maximale geldigheidsduur van het energieprestatiecerti?caat 10 jaar bedraagt en dat het door gekwali?ceerde en/of erkende energiedeskundigen moet worden opgemaakt.
Elektriciteitskeuring.
Bij de verkoop van uw onroerend goed moet u als verkoper verplicht een keuringsattest van uw elektrische installatie kunnen voorleggen. Het verslag, dat door een onafhankelijk keuringsorganisme moet worden opgesteld, mag zowel positief als negatief zijn. Als dit verslag vermeldt dat de elektrische installatie niet voldoet aan de voorschriften van het AREI, dan mag de woning toch verkocht worden. Dat is echter niet het geval als de verkoper geen attest kan voorleggen.
Stookolietank - groene dop.
Als u uw woning verwarmt met stookolie, moet u deze tank regelmatig laten keuren. Die keuring moet volgens de Vlarem-wetgeving verplicht gebeuren door een erkend technicus. Als de tank geschikt is bevonden voor gebruik of exploitatie, dan heeft deze een groene dop. Uw leverancier van stookolie mag deze dan vullen. Opgelet dit gunstig attest is nodig bij de ondertekening van de onderhandse overeenkomst. En het geldt ook voor tanks in appartementsgebouwen!
Wat is klein beschrijf?
Wie in Vlaanderen een onroerend goed aankoopt betaalt in principe 10% registratierechten. Wanneer echter voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden en wanneer men er uitdrukkelijk om vraagt, is een gunstregime mogelijk. Men kan de registratierechten verminderen naar 5% als men een bescheiden woning of een bouwgrond, bestemd voor een bescheiden woning, koopt. Cumulatieve voorwaarden:
 1. De aangekochte woning mag slechts een beperkt kadastraal inkomen hebben, afhankelijk van het aantal kinderen dat de koper ten laste heeft:
  • 745€ indien geen, 1 of 2 kinderen ten laste
  • 845€ met 3 of 4 kinderen ten laste
  • 945€ met 5 of 6 kinderen ten laste
  • 1.045€ met 7 of meer kinderen ten laste
 2. U bezit geen andere woning in België in volle of blote eigendom. Dit is niet van toepassing indien u een huis hebt geërfd van een bloedverwant, een eigendom in het buitenland hebt of als u enkel het vruchtgebruik op een andere woning hebt.
 3. De koper of zijn echtgeno(o)t(e) moet zich inschrijven in het bevolkingsregister op het adres van het verkregen onroerend goed binnen een termijn van drie jaar te rekenen vanaf de datum van de aankoopakte en deze inschrijving ten minste drie jaar zonder onderbreking behouden.
 4. Indien u of uw echtgeno(o)t(e) andere onroerende goederen zoals garages, gronden,... bezit mag het gezamelijk kadastraal inkomen bovengenoemd bedrag niet overschrijden.
Rechtstreekse vermindering van registratierechten op grond is niet mogelijk.
Abattement - Vrijstelling van registratierechten.
Als particulier kan u genieten van een vrijstelling van registratierechten op de eerste 15.000€ van de totale aankoopprijs indien u een eerste woning koopt en die als hoofdverblijfplaats gaat gebruiken. Concreet bespaart u dus 1.500€ op de totaal te betalen registratierechten.
Meeneembaarheid van registratierechten.
Meeneembaarheid betekent dat u de registratierechten die u op een vorige woning heeft betaald, kunt aftrekken van de registratierechten die u op een volgende woning moet betalen. U kunt maximum 12.500€ meenemen naar een volgende woning. Belangrijk is ook dat zowel de vorige woning als de volgende woning tot  hoofdverblijfplaats moeten dienen. Tussen verkoop van de oude woning en aankoop van de nieuwe woning, in welke volgorde ook, mag niet meer dan twee jaar verlopen (vijf jaar indien de nieuwe aankoop een bouwgrond is).
Er bestaan twee soorten meeneembaarheid:
 1. Meeneembaarheid door verrekening:
  Indien de oude woning-hoofdverblijfplaats wordt verkocht voor de aankoop van de nieuwe woning-hoofdverblijfplaats is er sprake van meeneembaarheid van registratierechten via verrekening. Dat betekent dat de registratierechten al in mindering worden gebracht bij de aankoop van de nieuwe woning.
 2. Meeneembaarheid door teruggave:
  Als de oude woning-hoofdverblijfplaats wordt verkocht na de aankoop van nieuwe woning-hoofdverblijfplaats dan is er sprake van meeneembaarheid door teruggave.
Gedeeltelijke teruggave van registratierechten.
Wanneer men een aangekochte eigendom binnen de twee jaar terug verkoopt, krijgt men 3/5 van de registratierechten terug, op voorwaarde dat men destijds bij de aankoop 10% registratierechten betaalde. Dit gebeurt niet automatisch en moet worden aangevraagd. Voor de berekening van deze termijn, telt telkens de datum van het verlijden van de authentieke akte.

Onze referenties Bekijk alles

S-Tates

Voor de succesvolle verkoop of verhuur van uw eigendom tegen de beste prijs kan u rekenen op een team vastgoedprofessionals en telefonisten. We staan dagelijks van 8.00 tot 20.00u voor u klaar.

Wanneer u voor ons kiest behartigen we passioneel professioneel al uw belangen. Uiteraard kunnen we veel over onszelf vertellen, maar we laten liever onze klanten aan het woord.